Tuesday, December 20, 2011

yes! i do..

i heart you!!
:))


INSYAALLAH..
dengan izinNYA..amin..:)

Tuesday, December 6, 2011

ubat oh ubat..



dari semalam demam...
krenye dh 2 ari aku demam..huk2..
pakej lengkap ok..

demam
+
selsema
+
sakit tekak
+
pening kepala


huk3.. byk tul sktnye..:((



nahh!!~

ni ubat2nye...




huk2.. xske~~~



xpe2.. aku percaya.. ni dugaan yg diberikan..
mungkin ALLAH nk hapuskan dosa2 kecil yang aku buat sebelum2 ni..
amin..:))

doakan aku cepat shat ye..thnks!
love u all~


Monday, December 5, 2011

NEED IT!

Blh x nk mcm dulu???





mungkin ke dapat balik??




ya ALLAH...
i need it..amin..

semoga engkau mendengar rintihan ku ya ALLAH...:)

Thursday, December 1, 2011

nothing..



im feel alone..

had nothing..

crying...

BUT,.pless stop crying roha!~

yes!!~

i know...

ALLAH knows everything...

mungkin manusia biase susah tuk faham hati dan perasaan sesama manusia..


but..


i believe that..


ALLAH tahu sume pasa hambaNYA..


ye..betul..


ALLAH MAHA MENGETAHUI..

:))

Sunday, November 27, 2011

TAWAR


hurmmmmm.....


sy rasa TAWAR...


i dont know why..


SORY!~

Saturday, November 26, 2011

Maal Hijrah..:)

salam Maal Hijrah semua!


Alhamdulilah..

KERANA masih diberi peluang untuk melihat keindahan ciptaanNYA serta merasai nikmat yang diberikan..

hanya kepadaMU aku meminta pertolongan dan berserah..

semoga tahun baru ini banyak memberi sinar dan kebaikan di dunia dan di akhirat..:)

bukan hanya kepada ku.. tetapi bagi mak ayah..adik beradik..keluarga.. serta muslim dan mulimat sekalian..amin..




ukir senyuman selagi termampu..:)


p/s: kalu kamu (tok wan sy) baca ni.. jadikan apa yang telah terjalin tu sebagai landasan untuk kita sentiasa mengingatiNYA..semoga ia kekal hingga ke akhir hayat.. arap awak yang terakhir buat saya..saya sayang awak..:))


Wednesday, November 23, 2011

M.A.H.A.F


terbalikkn TAJUK itu..


faham ni perkara yang sangat subjektif..

jadi.. ia sukar tuk d FAHAMI n d FAHAMKAN...


haaa.. tengok..banyak kan perkataan FAHAM digunakan..

tak FAHAM lagi???


adoooiiii...


maksudnya......





FAHAM sangat penting dan perlu d kuasai oleh semua orang..

cube tuk MEMAHAMI seseorang pun adalah kategori FAHAM..

n tuk pengetahuan.. MEMAHAMI seseorang sangat d perlukan dalam kehidupan kita..

jadi..




cuba MEMAHAMI seseorang agar seseorang itu senang dengan mu~~

pesanan buat diri sendiri juga...:)






takde byk gmbr terbaru laa..hehe

Monday, November 21, 2011

haaaapppppyyyy!!~



sbnrnye.. post ni xde kne mengene pn ngn tajuknye..



sebaliknya..


tp bukan la tak epy..

KURANG happy...


dah2.. nk mengarut lagi la nih..


lupakan je kalu nk pk yang mngarut2 tuh!!



jupe lagi~
nyte~
salam~

Friday, November 18, 2011

OWH..


opssssss....!

ouccccchhhh.....!

adooooiiiii......!

urrrggghhhh......!


dah start balik pk yang bukan2...

sy je yang TERlebih2..

knp ek... agaknye lumrah sorang pmpuan..

Monday, November 14, 2011

EXcuse ME~~


hye u!!~


im back..im back..

yes3!! im back..

finally..:))
after 1 week msuk wad..
my lappy dh ok..

alhamdulilah.. tapi tu laa..

bayarannye? perrggghhh..
450 terbang...hehe..
but, its ok.. asalkan laptop ksygan sht..:))


actually..
skrg ni exam time..!
stdy mud..


hehe...
ok gak la sem ni..rajin nk stdy sbb lappy xde.,..
kalu x.. ngadap lppy je keje aku...hehe...
byk tempat aku p stdy..
wif rumate tersayang..:)

blh laa tgk pe ktorg bt..hehe..



haha...mkn je lebih..:P
kfc..yumm..yumm..






tgk3.. enset sebelah.. stdy pe nih! hehehe




n now...
3 paper to go~
then.. im free.. ~~

going back to terengganu..
lepak2..mkn3..jalan2.. sume nk bt! hehe..
qada' blk mse aku tuk jln2..
nape tah.. kalu duk sremban.. xdenye nk jlan sgt..hehe..


to all guys!
plezz doakan aku..
arap2 dapat jwab dengan tenang.. n pointer sem ni biar mningkat..
insyaALLAH.. amin..
doakan skali k.. :))

gud lucks sume yg tgh exam..
smga mendpat keptusan cmerlang!
insyaALLAH..:)





Tuesday, November 8, 2011

1 week OFFLINE..:(


hi guys!!

baru je sampai seremban pagi tadi...

sampai2 je kat bilik.. try la buke lappy..
kononnya nk update status yg aku dh sampai maktab dengan selamatnya..

tiba2 nk buke.. lappy on off..on off.. pastu xon3..:(

maksdnye lappy ku dh rosaakk!!~~
waaaaaaaa!!~~

sabor je lah roha..


pastu p la anta kedai..
smpai kedai..
doktor cakap lappy aku kene tahan wad..

lamaaaaaa sgt33~~

1 WEEK ok!


sedih xtau nak cakap laa.. Tuhan je tahu..

namun.. aku percaya ade hikmah sebalik dugaan yg diberikanNya kepadaku..


aku dh start exam hari khamis ni.. bersamaan 10hb 11 2011..

until

17hb 11 2011..


ade 5 paper...
soo...

ni la masanya aku stady...
no FB..no Blog.. no On9..



1 more story!

ramai sangat2 kawan2 yang nk jupe aku cuti deepa n aidiladha ni..
tp aku bukan xnak jupe.. n aku x SOMBONG ok..
jangan suke2 kate aku camtu lg! hehe.
SORY sgt2 sbb xleh nk kuar same2...:)

cuma sy hormati tok wan aku...
aku tak nak tok wan aku ckp aku ni x setia.. ooouuccchhhh!
terlebih ji***g lak...hehehehe...
lagipun.. kalu nk kuar.. kt kuar rmai2 la k..:) xde la org pk bkn2 pasa kt..:)
tuk ingtan aku juga..~



p/s; tok wan..sy xtau nape ssh sgt nk jupe.. masa sgt2 pnjang...tp 1 minit pn xleh nk jupe kan...
sbb pn xtau..! so.. pk3 kn la pe yg terbaik tuk kt..

Friday, November 4, 2011

:(

what happen?????

:((((((((((((((



ya ALLAH.. tunjukkanlah aku ke arah kebenaran..
berikanlah aku petunjuk dan hidayah Mu..
jika dia adalah terbaik untukku.. permudahkanlah perjalanan hidup kami..
amin...

Thursday, November 3, 2011

BEST!!~

nk cter pasa sorang kwan ni..

kenal kat fb je..

dh lame jgak la kwn..

walaupn xpnah jupe..

tp MACAM rapat gak laa..


BEST laa JUGAK Kwn ngn dak tu..:P

tp part yg best...ble kongsi pape je ngn dia...

senang cter~
dia leh jadi pendengar setia lah!!! hehe



p/s: aku rse selesa la kwn ngn ko weyh...hahahaha,,.,jgn perasan lak..:P

Wednesday, October 26, 2011

tak dapat pe sepatutnya~

ASYIK KENE DENGAR CAKAP 'DYE' JE...:(


bila perlu baru cari..
betul ke???
atau perasaan je,, huk2..

Thursday, October 20, 2011

L.U.P.A OR ....

LUPA
OR
TAK AMIK TAHUU????????????




hal remeh ke tu..

macam mane leh lupe ek..:(


or... saya x penting????











*TERASA SANGAT3*

Monday, October 17, 2011

merajuk...


post ni xde kene mngene ngan sape-sape pun ok..~
TAPI...
bagi yang terasa tu mintak maaf la ye..hehehe..
sape2 "makan cili..dialah rasa pedasnya.." opppsss!!~




sebelum tu....
ade satu pic nak di share..


hehehehe....:)))




hurm..
MERAJUK....
ni perkara normal or x sebenarnye??



merajuk ni biasenye pmpuan laa...
tp ade jgk laki merajuk kn3..:)
merajuk + berSEBAB ok..
bukannye tetibe merjuk kn..
hahaha...
tak kan la seseorang tu nk merajuk tnpa sebab kn..:))



so.. kita tgk lak ape sebab2nya..~

1. nak perhatian dr seseorang..
2. salah faham ngan benda2 simple
3. manja....:P
4. perlukan masa walaupun sesaat..waahhhh!!~ ayat..hehe


lastly.. kalu MERAJUK..

MESTILAH KENE PUJUK!~

opppppppssssss!!!

Sunday, October 16, 2011

hatiku milikmu..

video


Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


suka lagu ni sangat2..:)

~Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu~

Thursday, October 13, 2011

like new life begin!~

hehe.. jgn marah..~
tajuk di atas terlalu HIPERBOLA..:P

nop..ceritanye begini..
jeng3..hahaha
actually, nk bgtau seluruh rakyat jelata yg tuan puteri ade banyak cter nak d kongsi...<3

mst nk tau...kn3..
HEHEHE..(gelak lagi)



y i said dat..."like new life begin"
ayat tu merujuk kepada...(cam ayat bakal cikgu tak?) hehe
2 benda yg PENTING happen!
dua2 tu buat aku HAPPY n BERSYUKUR sangat2..
xtau nk gambarkan cmne..
tp xpe..tgk gmbr bwh ni..mst tau camne happy nye tuan puteri..:)









first...
im already got new one brother-in-law...
dh hampir sebulan..:)
ALHAMDULILAH..
my luvly sister already taken..
im really3.. happy for her..
SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT..~

tapi.. lepas semuanye selamat..
mcam2 aku rasa..
mungkin mula2 mmg cmni kot..:((
harap sangat aku boleh terima keadaan dan situasi yang dah berubah ni..:)
insyaALLAH..amin..













second...<3

hati tuan puteri berbunga2 la...:)
tuan puteri cam dah ade tok wan je~
hehe...:)

ye2...betul...
dye dh ade tok wan..
sape tok wan ni??
to be continued..gagagaa~

dye la tempat tuan puteri~
1. NGADU
2 .SHARE MASALAH
3. GELAK SAMA2
4. MERAJUK..hehe..


sume laa..hehe..
tp tok wan tuan puteri ni banyak sangat sabar ngan kerenah tuan puteri,,
setakat ni..
tok wan always besides me in any situation..alhamdulilah..

banyak kata2 tok wan yg tuan puteri ingat..
1 dari nya...:))
'saya kawan awak sampai hujung nyawa'
waahhh...ni lagi la HIPERBOLA..
tapi hope sume tu kekal ke akhir hayat..amin..:))



to dear tok wan..
thnks a lot because always ada untuk saya..:)
tp ingat.. blaja cara nk pujuk tau..sbb tuan puteri suke sangat majuk..hehehehe :P




Monday, September 5, 2011

raya.. raya dan raya!!~~


raya datang lagi..2011..:)





di pagi 1 syawal..wif my mom..
syg mak...:))





luvly sis..
kami~







turqoise..:)
like this one.,.hehe




oren lor!~









my fren..<3




nature..hijau..~




red+black..

* rndu kamu mia sara nasuha..


ramadhan telah meninggalkn kita..
semoga kita dapat merasa ramadhan yang akan datang..
insyaALLAH...:))


to dye..
thnks 4 da pengakuan..huuu...
n berita baik yang saya dapat...
kalu itu permulaan terbaik..insyaALLAH..~
alhamdulilah.. syawal ini memberi seribu makna kepada kita..:)





Saturday, August 13, 2011

BETUL KOT~

salam ramadhan~


first time org ckp aku...

temperamental..

betul ke??


hurm..

sbb tu ssh org laki nk rpat??

cmtu ke..huh!~~


Sunday, July 31, 2011

DUGAAN BULAN PUASA

salam ramadhan..:)

alhamdulilah..
hari ini aku masih bernafas dan masih dapat merasai ramadhan kali ini..
mungkin ramadhan ini adalah ramadhan yang terakhir bagiku..
itu pun aku sendiri tak akan tahu sebagai seorang hambaNYA..
dan aku.. akan sentiasa mengambil peluang ini sebagai peluang terakhirku untuk menikmati bulan ramadhan..
aku akan mencari kemanisan di bulan yang mulia ini..:)


aku nak share sikit..
aku ada beberapa kekangan pada hari pertama puasa ini..
mungkin ini adalah DUGAAN dariNYA kepadaku..
aku redha menghadapinya..
insyaALLAH..
aku hanya mampu berdoa kepadaNYA..
hanya berserah kepadaNYA agar memperkenankan doa-doaku..
semoga doaku diperkenankan.. amin..:)





oleh itu...
aku ade satu perkara buat renungan bersama..
insyaALLAH bulan ramadhan ini memberi berjuta2 makna kepada kita semua..:)



Diantara CIRI-CIRI DOA yang DIMAKBULKAN:

  1. Dengan niat yang ikhlas
  2. Meyakini doa akan dimakbulkan oleh Allah
  3. Bersungguh-sungguh
  4. Tidak berputus asa, Allah SWT sentiasa mendengar doa dari hambanya.

Sebagaimana firman Allah SWT yang bermaksud " ... berdoalah kepada Ku nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu..." (Surah al-Mu'min ayat 60).




semoga ALLAH memperkenankan doa kita..
insyaALLAH...amin..:)






Saturday, July 30, 2011

3 in 1... waaahhhhh~


im so epy... epy sgt2 lahh!!~
bergnde epynye.. hehe...
hurmm.. im home~~

so.. nk nyanyi sket...

im coming home.. coming home.. tell the world im coming home... lallaalalalaalalala~


hehe... bes blk umah,, xyah pk sgt keje yg melambak kat maktab tu..
pity of me.. huk2..:)
tp xpe.. nme pn blja kn.. hehe



then... second..

sje je laa...

aku tgk sume org duk sbuk post pasa pose kat FB msing2..


so.. aku xyah laa post cmtu kn,..

baik aku ucap kat sni je.. hahaha













so...dengan ini..

saya ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK..


hehe.. mcm nk ucap pe tah..


pape pn... aku mghrapkan rmadhan kli ni lebih bermakna kepdaku n keluarga aku yg tersayang... begitu juga muslimin n muslimat skalian...




the last one...

mari tunaikan tanggungjawab anda wahai warga IPRM...


hehe.. do spport me k..








undi sy tau!!~

hehehe..:)





sekian...
thnks sudi membaca!~



Tuesday, July 26, 2011

L.A.P.U.K~



MMG LAPUK dh pn..~



ape dye.. ape dye..:P



hehe..someone gave me this...




2.4.11..



tadaaaaaaa~~

















ni dia.. hehe.. coklat bes..:)

thnks again kamu..~




abaikan telefon yg comey itu... hehe..



ni satu lg gmbr..














really appriate it..:)
thanks to pemberi..hehe..
mmg laa beri ni xde sbb pun..
tp jauh gak import..:P
bkn senang nk dpt.. haha
cume ske sbb dpt...xde spcial pn..
mgkin org len pn dye bg..:)
tp..
seriusly xpnah dapat cmni bfre dis.. hehe


tp nk tergelak cre dye bg...
sometimes pk cam sweett laa tu.. hahaha~


to dye.. blk t bwk blk lg tau.. nk!~ bes.. kali ni bg yg len plak.. haha.. demand..:P

dont worry.. sy tlg awk pe yg blh.. n ingt,. blaja english ok!~
:))











Monday, July 25, 2011

RED...~

SAJE JE NK LETAK GAMBAR BAWAH NI..
hehe..

x salah kn?? kn3..


^_^











PERCAYA~~


salam semua...

aku xtau knp aku post entry ni..hehe..

cume aku nk bgtau satu je...

'ALLAH TAK AKAN MENGUJI HAMBANYA YANG TIDAK MAMPU UNTUK MENERIMA UJIAN DAN DUGAAN YANG DIBERIKAN.'


jadi...
bg insan2 yg terpilih..
ALLAh syg hambaNYA yg redha dengan kententuanNYA...

n sbgai hambaNYA...
kt haruslah menerima ujian atau dugaan itu dengan hati yang tenang..
insyaALLAH ade sinar sebalik ape yg terjadi..:)





keep on smiling ok..^_^

Friday, July 22, 2011

hatiku menjadi BESAR..

entri bes ni...:)



hahaha!!~~


dulu2 kecik jek..
skrg jadi besar...
pndai plak nk tacing2..hehe

ble sy perasan.. dye xprsan..
ble dye perasan.. sy lak xprsan...

maaf..xde kene mngene..haha~!


Wednesday, July 20, 2011

seriusly JELES


haaa... baru tau jeles..
tu laa...bkn lme sgt pn nk upadate blog ni kn..:))
seriusy jeles tgk org len update blog dorang..gagaga~
xpe2...lepas ni try bg mse tuk update blog yg dh usang ni..




ku titipkan 1 gambar tuk semangat baru..ngeh2..:P


Saturday, April 9, 2011

Thursday, April 7, 2011

berlalu..~

hurmmm.... macam angin..
berlalu cmtu je..
tnpe kt sedari..
sume tu blh jadi kn..
n hati pn.. kadang2 blh berlalu macam angin jgk..


yang penting.. jaga ati tuk diri sendiri..haha
xde kene mngene plak..:P

Sunday, February 27, 2011

USE EVERY SECOND WISELY..:)

insyaALLAH...
mmg xsbr sgt nk blk..
5hb smpai laa d tggnu tercinta..:))


mcm2 bnde aku nk buat n kene buat..
ya ALLAH..kuatkn hambamu ini..amin..
hurmm.. tgu mse tuk blk je..
tggl lg 5 ari je..hehe..

aku xblh lemah..aku kene lawan..
ye..insyaALLAH aku mampu..

rohaliza mat yasim MESTI KUAT..:))

Wednesday, February 23, 2011

BERSERAH..

sy pn xtau..
ape kesdhan hubungan aku ngn pn D..:)
tp xpe..
aku berserah kepadaNYA..
semua yg terjadi pasti ade hikmahnya..
yg pntng aku berdoa n berusaha untuk yg terbaik..
insyaALLAH..:))

Monday, February 21, 2011

KUAT~

ye...aku kene kuat..
aku kene harungi hidup ini dgn epy..
aku kene pastikan aku kuat...
aku mampu...aku boleh..
insyaALLAH..
ya ALLLAH...
engkau berikanlah kekuatan kepadaku untuk menempuhi hidup yang penuh dgn rintangan dan cabaran...amin.,.:)

Monday, January 24, 2011

PERLU??



haha... mmg perlu UPDATES!!~
ade 's' lg tuh..haha...
dats mean dh lme x update..haha..:))


so... nk mula mane dulu eyh...
byk sgt nih...~
haha...poyo!!



mula ngan gambar persaann dlu laa..
hehe...gmbr2 ni aku amik before p kls..
smpat lg kn..hak3~









huhu...
kita mulakan ngn PINK...
hahaa







sweet pink..
hitam..









oooppppssss....pink lg...<3
putih itu suci..:))
hitam?? elegant kot...huhu










wahh!! merah gtu..:)
+ hitam...
like3~~









ni byk colour sket...
mcm2 ade...huhu..

biru: cool
hijau: tenang
putih: suci





haha.. tu sume yg terbaru..
sje je nk melawa sket..
biase laa bru msuk skolah..:P
terpersaannnn plak..kui3..
im happy!!~







Friday, January 7, 2011

JODOH???

ape tu jodoh??
ade ke??
takdir??
ye..ALLAH tentukan tuk kt...

3thn?? 5 thn??
kita xtahu..
so....sabar...
insyaALLAH..
dgn izinNYA..kt dpt yg terbaik untuk kt..
amin....:))

Thursday, January 6, 2011

boleh ke x...

macam mane nih...
knp x tetapkn iman...
ckp xnk bt dh..
tp bt jgk,...aiishhh,,,
knp mngarut sgt nih..


dh2 laa... jgn laa bt yg mngarut,,
ttapkan azam tu..
please help urself...
org leb xleh nk tlg kamu...
tlg fhm....hurmmm..

Tuesday, January 4, 2011

SECOND DAY SEKOLAH~!

rase bes sbb pkai bju bru..:)
putih merah~!
my fav...huhu...

tp cume 1 je..
xtau smpai ble leh puasa benda2 cmni..
insyaALLAH,,:)

diet!~
in proses..huhu..
arap2 mnjadi...:))


Monday, January 3, 2011

1,2,3 januari...

xsempat nk post anything laa...
arini baru rase free sket..
alhamdulilah..:))

ok...we strt now..

1 jan..
last day at tggnu...huk3..
sdih gler..
smpat gak manja ngn mak..:)
miss u mak..
then mlm tu dh kene naik bas..
sremban my place now..huuuu..~

2 jan..
smpai je kul 8.30 pg at mktb TERcinta..huhu
smpai2 je dh kene kms blik..dlm kul 2ptg bru siap..:)
then..trus ke Carefour ngn dak ni sorang..:)
blk jupe rumate..borak2 kosong..
tdo time~~

3 jan...
hahahaha...my frst day skol for dis year..:)
epy ke??xde mknenye..
penat+malas+xde mud= tah pape je arini..:(
tp ptg until this nght...
im freee...
n tomorrow??hurmm...